Stevie Wright

Stamboom van Stevie Wright

Zanger & Muzikant

AustraliërGeboren Stephen Carlton Wright

Australisch zanger

Geboren op 30 december 1947 te Leeds, Yorkshire, England , Verenigd Koninkrijk

Overleden op 27 december 2015 te Moruya, New South Wales , Australië

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Stevie WRIGHT (1947)

Meer info

Stephen Carlton "Stevie" Wright (Leeds, 20 december 1947 – Moruya, 27 december 2015) was een Australisch zanger van Britse afkomst. Als zanger van The Easybeats gold hij in de jaren 1960 als eerste internationaal bekende Australische rockster.

...   Stephen Carlton "Stevie" Wright (Leeds, 20 december 1947 – Moruya, 27 december 2015) was een Australisch zanger van Britse afkomst. Als zanger van The Easybeats gold hij in de jaren 1960 als eerste internationaal bekende Australische rockster.


Biografie
Wright werd geboren in Engeland en emigreerde op 9-jarige leeftijd naar Melbourne in Australië. Later verhuisde het gezin naar Sydney waar Wright zong in verschillende door onder andere The Shadows en The Beatles beïnvloede bandjes.
In 1964 vormde hij met Johannes van den Berg (Harry Vanda), Dick van der Sluijs, George Young en Snowy Fleet The Easybeats. De band had al snel succes en scoorde hits met She's So Fine (1965), Friday on My Mind (1966) en Hello, how are you (1968). Wright kreeg in deze periode als bijnaam Little Stevie.
Nadat The Easybeats in 1969 uit elkaar waren gegaan, speelde Wright in een aantal bandjes. In 1972 had hij de rol van de apostel Simon in de Australische opvoering van de musical Jesus Christ Superstar. In 1974 bracht hij het soloalbum Hard Road uit. De ruim 11 minuten durende single Evie was een nummer 1-hit in Australië. In Nederland kwam het nummer in de Tipparade.
In de jaren 1980 leverde Wright een bijdrage aan het album Headlines van Flash and the Pan, de band van Easybeats-leden Young en Vanda.
Stevie Wright overleed in 2015 op 68-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Moruya, een kustplaats in Nieuw-Zuid-Wales, aan een longontsteking.


Discografie
Hard Road (1974)
Black-eyed Bruiser (1975)
Facing the Music (1986)
Striking It Rich (1991)
Definitive Collection (2004)



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.