Treat Williams

Stamboom van Treat Williams

Acteur, Schrijvers, Vliegeniers

AmérikaanGeboren Richard Treat Williams

Amerikaanse acteur

Geboren op 1 december 1951 te Rowayton, Connecticut , Verenigde Staten

Overleden op 12 juni 2023 te Albany, New York , Verenigde Staten

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Treat WILLIAMS (1951)

Meer info

Richard Treat Williams (Stamford (Connecticut), 1 december 1951 – Albany (New York), 12 juni 2023) was een Amerikaanse acteur.

...   Richard Treat Williams (Stamford (Connecticut), 1 december 1951 – Albany (New York), 12 juni 2023) was een Amerikaanse acteur.


Loopbaan
Zijn bekendheid begon met de filmversie van de musical Hair van Miloš Forman (1979). Daarna speelde hij in meer dan 75 films, zoals 1941 (1979), Once Upon a Time in America (1984), Dead Heat (1988), Things to Do in Denver When You're Dead (1995) en Deep Rising (1998).
Williams werd genomineerd voor een Golden Globe Award voor zijn rol in Hair. Hij verwierf een tweede Golden Globe-nominatie voor zijn rol van Daniel Ciello in de film Prince of the City van Sidney Lumet. De derde nominatie was voor zijn rol van Stanley Kowalski in A Streetcar Named Desire. In 1996 werd hij genomineerd voor een Emmy award voor beste acteur voor zijn werk in The Late Shift.
Williams was ook bekend om zijn theaterrollen. Hij won een Drama League Award voor zijn rol in Stephen Sondheims Follies en een andere prijs voor Captain Courageous. Op theatergebied stond hij niet alleen op de planken in New York. Hij speelde ook in de premièrevoorstelling van Love Letters in Los Angeles en had een rol in War Letters in het Canon Theatre, eveneens in Los Angeles.
In de periode tussen 2002 en 2006 speelde hij in de serie Everwood de rol van Andrew Brown, een neurochirurg die na de dood van zijn vrouw met zijn zoon en dochter verhuist naar het fictieve Everwood in Colorado. Hij kreeg hiervoor in 2003 en 2004 twee Screen Actors Guild Awards.
Hij woonde tot aan zijn dood met zijn vrouw en twee kinderen in New York, maar had tevens een huis in Utah, waar de opnamen van Everwood plaatsvonden.
Op 12 juni 2023 overleed hij, op 71-jarige leeftijd, na een motorongeval.


Filmografie


Televisie
Chesapeake Shores (2016-2022)
Chicago Fire (2013-2018)
Everwood (2002–2006)
Going to California (2002)
Guilty Hearts (2002)
UC: Undercover (2002)
Journey to the Center of the Earth (1999)
The Substitute 3: Winner Takes All (1999)
36 Hours to Die (1999)
The Deep End of the Ocean (1999)
Every Mother's Worst Fear (1998)
Escape: Human Cargo (1998)
The Late Shift (1996)
Johnny's Girl (1995)
In the Shadow of Evil (1995)
Texan (1994)
Parallel Lives (1994)
Vault of Horror I (1994)
Good Advice (1993)
Road to Avonlea (1993)
Bonds of Love (1993)
Deadly Matrimony (1992)
The Water Engine (1992)
Tales from the Crypt (1992)
Till Death Us Do Part (1992)
Batman: The Animated Series (1992)
Final Verdict (1991)
Eddie Dodd (1991)
Max and Helen (1990)
Drug Wars: The Camarena Story (1990)
Third Degree Burn (1989)
Echoes in the Darkness (1987)
Faerie Tale Theatre (1987)
J. Edgar Hoover (1987)
Some Men Need Help (1985)
A Streetcar Named Desire (1984)
Dempsey (1983)


Externe link
(en) Treat Williams in de Internet Movie Database



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.