Babette van Veen

Stamboom van Babette van Veen

Acteur, Zanger & Muzikant

NederlandsGeboren Babette van Veen

Nederlands actrice en zangeres

Geboren op 30 april 1968 te Utrecht , Nederland (54 jaar)

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Babette VAN VEEN (1968)

Meer info

Babette van Veen (Utrecht, 30 april 1968) is een Nederlands actrice en zangeres. Ze kreeg bij het grote publiek vooral naamsbekendheid door haar rol als Linda Dekker in de soap Goede tijden, slechte tijden.

...  
Biografie
Babette van Veen is de dochter van Herman van Veen en Marijke Hoffman. Na de scheiding van haar ouders groeide ze op in Breukelen bij haar moeder en stiefvader. Na haar middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen.


Loopbaan als actrice


Televisie
Van Veen is vooral bekend geworden met haar rol als Linda Dekker in Goede tijden, slechte tijden. Van Veen speelde de rol van 1 oktober 1990 tot 2 januari 1998. Na deze rol speelde Van Veen de rol van Annette van Dobbenburgh in Combat. Eind 2005 keerde Van Veen voor drie maanden terug als Linda Dekker in Goede tijden, slechte tijden. In 2015 keerde Van Veen opnieuw terug als Linda in GTST. Deze keer nam "Linda" haar zoon en (uiteindelijk ook haar) dochter mee. Eind 2021 werd ze ontslagen.
Eerder speelde Van Veen ook al de rol van Willeke de Vries in de Vlaamse soap Familie (VTM, 1994-1995).
In het najaar van 2006 deed ze mee in Dancing on Ice, een coproductie van VTM en RTL 4. Ze lag er na de tweede aflevering uit, na de skate-off tegen John Williams.
In 2011 speelde Van Veen ook mee in Raveleijn als Sophie Woudenberg. In het najaar van 2012 kreeg Van Veen de rol van Inge Bakker in VRijland. Van Veen moest onverwacht stoppen na één seizoen, nadat de actrice die haar dochter speelde besloot te stoppen. Hierdoor was er geen inhoud meer voor haar rol.


Film
Van Veen speelde in verschillende films: Blueberry Hill, Brylcream Boulevard en de door haar vader geregisseerde film Nachtvlinder. Ze speelde hierin naast onder anderen Karin Bloemen en Ramses Shaffy. In Joris en Boris en het Geheim van de Tempel speelde Van Veen de rol van hogepriesteres Kathiakasos.


Musical en theater
Vanaf 5 september 2002 tot en met 3 mei 2003 speelde Van Veen de rol van Jasmine in de musical Aladdin. In datzelfde jaar en opvolgend speelde ze een rol in de rondreizende muzikale theatershow De Kameleon Ontvoerd. Hierin vertolkte zij de rol van Mem Klinkhamer, het personage van de gelijknamige boeken van auteur Hotze de Roos dat in de films werd gespeeld door Dominique van Vliet. In 2009 speelde ze de rol van Marjorie Houseman in Dirty Dancing. Het seizoen daarna toerde zij met een eigen liedjesprogramma langs diverse theaters. In 2012 toerde ze samen met Mike Boddé, Thomas van Luyn en Frits Lambrechts in de de nieuwe Mike & Thomas Kerstrevue. In 2013 vervangt ze Marieke Klooster in Vrouw Holland.
Na een tijdje “buiten beeld” te zijn geweest is ze in 2020 te zien in een reclamespot van NOVASOL.


Filmografie & TV
Die seltsamen Abenteuer des Herman van Veen (1977) - viool student
Blueberry Hill (1989) - Cathy van Bloemendael
Alfred J. Kwak (1989) - Stem
Goede tijden, slechte tijden (1990-1998, 2005-2006, 2015-2021) - Linda Dekker
12 steden, 13 ongelukken (1990) - Gertie
Familie (1994-1995) - Willeke de Vries
Brylcream Boulevard (1995) - Cathy van Bloemendael
Baantjer (1996) - Chantal “De Cock en de moord op de onderkoning”
Call TV - Call Girls (presentatie met Guusje Nederhorst) (1996-1997)
Combat (1998) - Annette van Dobbenburgh
Goede tijden, slechte tijden: De reünie (1998) - Linda Dekker
Nachtvlinder (1999) - Sarah Mogèn
De Kameleon Ontvoerd (2004) - Mem Klinkhamer
Dancing On Ice (2006) - Kandidaat
Ranking the Stars (2009) - Kandidaat
Raveleijn (2011) - Sophie Woudenberg
Sintercity (2011) - Juf
De Jongens tegen de Meisjes (2012) - Kandidaat
De schat van de Oranje (2012) - Verliezend finalist
Joris en Boris en het Geheim van de Tempel (2012) - Kathiakasos
VRijland (2012) - Inge
Het Sinterklaasjournaal (2014) - Juf Astrid
Het zijn net mensen (2016) - Kandidaat
The Masked Singer (2020) - de Vlinder
Jachtseizoen (2021) - duo met Katja Schuurman


Loopbaan als zangeres
Daarnaast maakte Van Veen samen met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Katja Schuurman deel uit van de meidenband Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood (1995), gevolgd door nog een paar hits, zoals Alles of niets, Lange nacht, Druppels en 1999 X. Na drie jaar werd de groep alweer opgeheven.
Van Veen begeleidde verschillende artiesten met haar eigen (cover)band Rent A Vip, met als bezetting Lana Wolf, Gonny Buurmeester, Marcel Dorenbos, Oscar Kraal en Bobby Jacobs.In 2005 bracht Van Veen haar eerste soloalbum uit, getiteld: Winter. In 2009 verscheen het vervolg hierop, Vertrouwelijk.


Lijstduwer
Voor de Europese Parlementsverkiezingen van mei 2014 en de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 stond Van Veen op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren. Ook voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 is Van Veen op plek 41 van de PvdD-kandidatenlijst weer lijstduwer.


Discografie
Zie ook: Linda, Roos & Jessica


Albums


Singles


Bibliografie
In 2014 kwam haar boek “Hartenvrouw” uit en ze sprak e-books van Guusje Nederhorst en Marion Pauw in. In juni 2018 debuteerde ze als kinderboekenschrijfster bij Uitgeverij Moon met Prinses Leentje & de weg naar het hart geïllustreerd door Annelinde Tempelman.


Privéleven
Op 28 augustus 1998 trouwde Van Veen met tv-presentator Bas Westerweel. Samen hebben ze twee zonen. Ze waren woonachtig in Maarssen. Op 28 november 2010 maakte ze via een persbericht op haar website bekend dat ze gingen scheiden.
Babette is een dochter van zanger Herman van Veen en de halfzus van kleinkunstzangeres Anne van Veen.


Externe links
Officiële website
(en) Babette van Veen in de Internet Movie Database



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0


 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.