Carmen Electra

Stamboom van Carmen Electra

Acteur, Zanger & Muzikant, Modellen, Bekend van radio en televisie in de Verenigde Staten

AmérikaanGeboren Tara Leigh Patrick

Amerikaanse actrice

Geboren op 20 april 1972 teSharonville, Ohio , Verenigde Staten (49 jaar)

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Carmen ELECTRA (1972)

Meer info

Carmen Electra, echte naam Tara Leigh Patrick, (Sharonville (Ohio), 20 april 1972) is een Amerikaanse actrice. Carmen Electra was lid van de burleske dansrevue-groep Pussycat Dolls.

...  
Levensloop
Electra groeide op in Western hills, Ohio. Toen ze negen jaar was, werd ze toegelaten tot de 'School for Creative and Performing Arts'. Daar kreeg ze zanglessen en als tiener danste ze in musicals. Haar doel was om uiteindelijk in Los Angeles te belanden en een platencontract te krijgen.
Op vijftienjarige leeftijd verhuisde Electra naar Minneapolis om bij haar zus en halfzus te gaan wonen. Ze verdiende geld met modellenwerk. Vier jaar later verhuisde ze naar Los Angeles. Nog geen week later ontmoette ze Prince, die haar naam veranderde naar Carmen Electra.
In 1992, na een auditie voor Prince, tekende Electra haar eerste platencontract bij het 'Paisley Park Records'-label. Ondanks inspanningen van Prince (onder meer het promoten van haar album op tv) werd haar eerste album een flop. In 1995 werd Electra presentatrice van het programma All That op Nickelodeon. In maart 1996 poseerde ze naakt voor de Playboy en maakte ze een Playboy-video genaamd Playboy Cheerleaders. Later zou ze nog vier keer in het tijdschrift verschijnen. In 1996 werd ook bekend dat Electra de vervangster werd van Jenny McCarthy in de MTV-show Singled Out. Daarna contracteerde Baywatch haar om Pamela Anderson op te volgen in die serie. Daarnaast kreeg ze nog verschillende andere (bij-)rollen in diverse films en poseerde ze voor talloze internationale magazines.
Electra trouwde met basketballer Dennis Rodman en gitarist Dave Navarro. Beide huwelijken eindigden in een echtscheiding.
Electra werd in 2013 het gezicht van verschillende collecties van het Belgisch juwelenmerk MY iMenso. Eerder was ze al ambassadrice van cosmeticamerk Max Factor.


Filmografie
1997–1999: Baywatch (televisieserie)
1999: The Mating Habits of the Earthbound Human
1999: Vacanze di Natale 2000
2000: No Matter What They Say (videoclip van Lil' Kim)
2000: Scary Movie
2000: The Inevitable Return of the Great White Dope (videoclip van Bloodhound Gang)
2001: Get Over It
2003: Uptown Girls
2003: My Boss's Daughter
2004: Starsky & Hutch
2005: Im Dutzend Billiger 2
2005: Dirty Love
2006: Cheaper By The Dozen 2
2006: Date Movie
2006: Scary Movie 4
2006: Hot Tamale
2006: Pledge This!
2007: Epic Movie
2007: I Want Candy
2007: Christmas In Wonderland
2007: Meet the Spartans
2008: Disaster Movie
2009: Hush Hush; Hush Hush (videoclip van Pussycat Dolls)
2011: Mardi Gras: Spring Break
2012: 2-Headed Shark Attack
2014: Lap Dance
2015: Chocolate City
2015: Book of Fire


Discografie
1992: Carmen Electra



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0


 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.