Yvonne De Carlo

Stamboom van Yvonne De Carlo

Acteur, Zanger & Muzikant

AmérikaanGeboren Margaret Yvonne Middleton

Amerikaans film- en televisieactrice van Canadese afkomst

Geboren op 1 september 1922 te Vancouver, British Columbia , Canada

Overleden op 8 januari 2007 te Los Angeles, California , Verenigde Staten

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Yvonne DE CARLO (1922)

Meer info

Yvonne De Carlo, geboren als Margaret Yvonne Middleton (Vancouver, 1 september 1922 - Los Angeles, 8 januari 2007), was een Amerikaans film- en televisieactrice van Canadese afkomst.
Ze werd vooral bekend door haar rol van Lily Munster in The Munsters (1964-1966), een sitcom over een familie monsters. Ze speelde in heel wat films, voornamelijk van de jaren veertig en vijftig, waaronder The Ten Commandments en Brute Force. Vanaf de jaren zestig legde ze zich meer en meer toe op haar televisiecarrière.
De Carlo overleed in 2007 op 84-jarige leeftijd aan hartfalen.
...   Yvonne De Carlo, geboren als Margaret Yvonne Middleton (Vancouver, 1 september 1922 - Los Angeles, 8 januari 2007), was een Amerikaans film- en televisieactrice van Canadese afkomst.
Ze werd vooral bekend door haar rol van Lily Munster in The Munsters (1964-1966), een sitcom over een familie monsters. Ze speelde in heel wat films, voornamelijk van de jaren veertig en vijftig, waaronder The Ten Commandments en Brute Force. Vanaf de jaren zestig legde ze zich meer en meer toe op haar televisiecarrière.
De Carlo overleed in 2007 op 84-jarige leeftijd aan hartfalen.


Filmografie (selectie)
1942 - Road to Morocco (David Butler)
1943 - For Whom the Bell Tolls (Sam Wood)
1944 - The Story of Dr. Wassell (Cecil B. DeMille)
1945 - Salome Where She Danced (Charles Lamont)
1945 - Frontier Gal (Charles Lamont)
1947 - Brute Force (Jules Dassin)
1947 - Slave Girl (Charles Lamont)
1948 - Casbah (John Berry)
1949 - Criss Cross (Robert Siodmak)
1951 - Tomahawk (George Sherman)
1952 - Scarlet Angel (Sidney Salkow)
1953 - Sea Devils (Raoul Walsh)
1953 - Sombrero (Norman Foster)
1954 - La Castiglione (Georges Combret)
1954 - Passion (Allan Dwan)
1956 - The Ten Commandments (Cecil B. DeMille)
1957 - Band of Angels (Raoul Walsh)
1959 - Timbuktu (Jacques Tourneur)
1963 - McLintock! (Andrew V. McLaglen)
1964 - A Global Affair (Jack Arnold)
1966 - Munster, Go Home! (Earl Bellamy)
1970 - The Delta Factor (Tay Garnett)
1976 - Won Ton Ton, the Dog Who Saved Hollywood (Michael Winner)
1991 - Oscar (John Landis)


Externe links
(en) Yvonne De Carlo in de Internet Movie Database
(en) Persbericht Media Newswire: 'Munsters' Television Star Yvonne De Carlo Dies at 84



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.