Michael DOUGLAS

Stamboom van Michael DOUGLAS

Acteur

AmérikaanGeboren Michael Kirk DOUGLAS

Amerikaans acteur

Geboren op 25 september 1944 te New Brunswick, New Jersey, USA , Verenigde Staten (79 jaar)

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Michael DOUGLAS (1944)

Meer info

Michael Kirk Douglas (New Brunswick (New Jersey), 25 september 1944) is een Amerikaans acteur, producent en regisseur. Hij won in 1976 een Oscar die hij deelde met Saul Zaentz voor het produceren van de dramafilm One Flew Over the Cuckoo's Nest en in 1988 een tweede voor zijn hoofdrol als Gordon Gekko in de misdaad-dramafilm Wall Street. Daarnaast werden hem meer dan dertig andere prijzen toegekend, waaronder Golden Globes in 1988 (voor Wall Street), 2004 (de Cecil B. DeMille Award) en 2014 (voor het spelen van Liberace in de televisiefilm Behind the Candelabra), een Primetime Emmy Award (voor Behind the Candelabra) en de People's Choice Award voor favoriete filmacteur van 1988. In 2018 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Daarentegen werd hij in 1993 genomineerd voor de Razzie Award voor slechtste acteur voor zijn rollen in Basic Instinct en Shining Through. In 2019 ontving hij een Golden Globe voor zijn rol in de Netflix serie The Kominsky Method. Hij was ook producer van die serie.
Douglas is een zoon van Kirk Douglas en Diana Dill.
...   Michael Kirk Douglas (New Brunswick (New Jersey), 25 september 1944) is een Amerikaans acteur, producent en regisseur. Hij won in 1976 een Oscar die hij deelde met Saul Zaentz voor het produceren van de dramafilm One Flew Over the Cuckoo's Nest en in 1988 een tweede voor zijn hoofdrol als Gordon Gekko in de misdaad-dramafilm Wall Street. Daarnaast werden hem meer dan dertig andere prijzen toegekend, waaronder Golden Globes in 1988 (voor Wall Street), 2004 (de Cecil B. DeMille Award) en 2014 (voor het spelen van Liberace in de televisiefilm Behind the Candelabra), een Primetime Emmy Award (voor Behind the Candelabra) en de People's Choice Award voor favoriete filmacteur van 1988. In 2018 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Daarentegen werd hij in 1993 genomineerd voor de Razzie Award voor slechtste acteur voor zijn rollen in Basic Instinct en Shining Through. In 2019 ontving hij een Golden Globe voor zijn rol in de Netflix serie The Kominsky Method. Hij was ook producer van die serie.
Douglas is een zoon van Kirk Douglas en Diana Dill.


Privé
Douglas trouwde in 2000 met actrice Catherine Zeta-Jones, zijn tweede echtgenote. Samen met haar kreeg hij in 2000 zoon Dylan Michael Douglas en in 2003 dochter Carys Zeta Douglas. Douglas was van 1977 tot en met 2000 al eens getrouwd met Diandra Luker, met wie hij in 1978 zoon Cameron Morrell Douglas kreeg.
Op 17 augustus 2010 werd bekend dat er een keeltumor was gevonden bij Douglas. De acteur moest daarvoor worden bestraald en chemotherapie ondergaan. Inmiddels is Douglas meer dan vijf jaar kankervrij. Vanaf dat moment wordt iemand als genezen beschouwd.


Filmografie
Cast a Giant Shadow (1966) - chauffeur jeep (niet op aftiteling)
CBS Playhouse televisieserie - rol onbekend (aflevering The Experiment, 1969)
Hail, Hero! (1969) - Carl Dixon
Adam at Six A.M. (1970) - Adam Gaines
The F.B.I. televisieserie - Jerome Williams (aflevering The Hitchhiker, 1971)
Summertree (1971) - Jerry
Medical Center televisieserie - Jonathan Crowley (aflevering The Albatross, 1971)
When Michael Calls (televisiefilm, 1972) - Craig
Napoleon and Samantha (1972) - Danny
The Streets of San Francisco (televisiefilm, 1972) - Inspecteur Steve Keller
Streets of San Francisco televisieserie - Inspecteur Steve Keller (1972-1976)
Coma (1978) - Dr. Mark Bellows
The China Syndrome (1979) - Richard Adams
Running (1979) - Michael Andropolis
It's My Turn (1980) - Ben Lewin
The Star Chamber (1983) - Superior Court Judge Steven R. Hardin
Romancing the Stone (1984) - Jack T. Colton
Saturday Night Live televisieserie - Presentator (aflevering 9.16, 1984)
The Jewel of the Nile (1985) - Jack Colton
A Chorus Line (1985) - Zach
Fatal Attraction (1987) - Dan Gallagher
Wall Street (1987) - Gordon Gekko
Black Rain (1989) - Nick
The War of the Roses (1989) - Oliver Rose
Shining Through (1992) - Ed Leland
Basic Instinct (1992) - Det. Nick Curran
Falling Down (1993) - William 'D-Fens' Foster
Disclosure (1994) - Tom Sanders
The American President (1995) - President Andrew Shepherd
The Ghost and the Darkness (1996) - Charles Remington
The Game (1997) - Nicholas Van Orton
A Perfect Murder (1998) - Steven Taylor
Wonder Boys (2000) - Prof. Grady Tripp
Traffic (2000) - Robert Wakefield
One Night at McCool's (2001) - Mr. Burmeister
Don't Say a Word (2001) - Dr. Nathan R. Conrad
Will & Grace televisieserie - Detective Gavin Hatch (aflevering Fagel Attraction, 2002)
Liberty's Kids: Est. 1776 televisieserie - Patrick Henry (meerdere afleveringen, 2002-2003)
It Runs in the Family (2003) - Alex Gromberg
The In-Laws (2003) - Steve Tobias
The Sentinel (2006) - Pete Garrison
You, Me and Dupree (2006) - Mr. Thompson
The Jewel of the Nile: Adventures of a Romance Novelist (video, 2006) - rol onbekend
Romancing the Stone: A Hidden Treasure - The Screenwriter (video, 2006) - rol onbekend
King of California (2007) - Charlie
Beyond a Reasonable Doubt (2009) - Mark Hunter
Ghosts of Girlfriends Past (2009) - Oom Wayne
Solitary Man (2009) - Ben Kalmen
Wall Street: Money Never Sleeps (2010) - Gordon Gekko
Haywire (2011) - Alex Coblenz
Behind the Candelabra (2013) - Liberace
Last Vegas (2013) - Billy
And So It Goes (2014) - Oren Little
Ant-Man (2015) - Hank Pym
Unlocked (2017) - Eric Lasch
Ant-Man and the Wasp (2018) - Hank Pym
Avengers: Endgame (2019) - Hank Pym
The Kominsky Method televisieserie - Sandy Kominsky (2018 - 2019)
What If...? televisieserie - Hank Pym / Ant-Man/ Yellowjacket (stem) (2021-2023)
Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) - Hank Pym


Als producent
One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
The China Syndrome (1979)
Romancing the Stone (1984)
Starman (1984)
The Jewel of the Nile (1985)
Starman televisieserie (1986-1987)
Flatliners (1990)
Stone Cold (1991)
Double Impact (1991)
Eyes of an Angel (1991)
Radio Flyer (1992)
Made in America (1993)
The Ghost and the Darkness (1996)
Face/Off (1997)
The Rainmaker (1997)
One Night at McCool's (2001)
It Runs in the Family (2003)
The Sentinel (2006)
Racing the Monsoon (2008)
Flatliners (2017)


Trivia
Douglas woonde aan het begin van zijn carrière samen met Danny DeVito.
Douglas en zijn vrouw Catherine Zeta-Jones zijn op dezelfde dag jarig: 25 september. Douglas is 25 jaar ouder dan zijn huidige echtgenote. Zijn eerste echtgenote Diandra Luker is veertien jaar jonger dan hijzelf.
Hij won zowel een Oscar voor beste film als voor beste acteur. De enige andere met deze prestatie is Laurence Olivier, maar die won ze beide voor één film. Enigszins in de buurt komt Clint Eastwood, die voor Unforgiven twee Oscars won (beste film, beste regie) en een Oscarnominatie (beste hoofdrol).


Externe link
(en) Michael Douglas in de Internet Movie Database



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.