Mathieu KASSOVITZ

Stamboom van Mathieu KASSOVITZ

Acteur

FransGeboren Mathieu KASSOVITZ

French actor and director

Geboren op 3 augustus 1967 te Paris , Frankrijk (56 jaar)

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Mathieu KASSOVITZ (1967)

Meer info

Mathieu Kassovitz (Parijs, 3 augustus 1967) is een Franse filmregisseur, scenarioschrijver en acteur. Hij is de zoon van regisseur Peter Kassovitz, een joodse immigrant uit Hongarije en een rooms-katholieke Franse moeder. Kassovitz is getrouwd en heeft een dochter met voormalig actrice Julie Mauduech met wie hij acteerde in Café au lait.
Als filmmaker heeft Kassovitz een aantal artistieke en commerciële successen gerealiseerd. De door hem geschreven en geregisseerde film La Haine (1995) was een internationaal succes. Deze film heeft de César voor beste film gewonnen en bezorgde Kassovitz de prijs voor Beste Regisseur op het Cannes Film Festival. In 2000 kwam de door hem geregisseerde politiethriller Les Rivières Pourpres met Jean Reno en Vincent Cassel uit en werd een kaskraker in Frankrijk. Een meer betwist succes was Gothika (2003), een fantasy-thriller met Halle Berry en Penélope Cruz. Deze film werd gezien als commerciële flop, hoewel hij ruim twee keer het budget van 40 miljoen dollar opbracht. Kassovitz regisseerde deze film om geld te verdienen voor zijn nieuwe project, Babylon Babies, een verfilming van het boek van Maurice Dantec.
Als acteur is Kassovitz buiten Frankrijk vooral bekend door zijn rol als Nino Quincampoix in Jean-Pierre Jeunets film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain. Hij speelde de hoofdrol in het Tweede Wereldoorlogsdrama Un héros très discret (1996). Hij vertolkte ook een belangrijke rol in Costa-Gavras' Amen Verder had hij kleinere rollen in onder andere La Haine, Birthday Girl, Café au lait, The Fifth Element en Munich. Kassovitz ziet het acteren als een kans om met regisseurs te werken die hij bewondert en om aan grote projecten mee te doen. Ook kan hij zijn ervaring als acteur gebruiken om zelf beter te regisseren.
...   Mathieu Kassovitz (Parijs, 3 augustus 1967) is een Franse filmregisseur, scenarioschrijver en acteur. Hij is de zoon van regisseur Peter Kassovitz, een joodse immigrant uit Hongarije en een rooms-katholieke Franse moeder. Kassovitz is getrouwd en heeft een dochter met voormalig actrice Julie Mauduech met wie hij acteerde in Café au lait.
Als filmmaker heeft Kassovitz een aantal artistieke en commerciële successen gerealiseerd. De door hem geschreven en geregisseerde film La Haine (1995) was een internationaal succes. Deze film heeft de César voor beste film gewonnen en bezorgde Kassovitz de prijs voor Beste Regisseur op het Cannes Film Festival. In 2000 kwam de door hem geregisseerde politiethriller Les Rivières Pourpres met Jean Reno en Vincent Cassel uit en werd een kaskraker in Frankrijk. Een meer betwist succes was Gothika (2003), een fantasy-thriller met Halle Berry en Penélope Cruz. Deze film werd gezien als commerciële flop, hoewel hij ruim twee keer het budget van 40 miljoen dollar opbracht. Kassovitz regisseerde deze film om geld te verdienen voor zijn nieuwe project, Babylon Babies, een verfilming van het boek van Maurice Dantec.
Als acteur is Kassovitz buiten Frankrijk vooral bekend door zijn rol als Nino Quincampoix in Jean-Pierre Jeunets film Le fabuleux destin d'Amélie Poulain. Hij speelde de hoofdrol in het Tweede Wereldoorlogsdrama Un héros très discret (1996). Hij vertolkte ook een belangrijke rol in Costa-Gavras' Amen Verder had hij kleinere rollen in onder andere La Haine, Birthday Girl, Café au lait, The Fifth Element en Munich. Kassovitz ziet het acteren als een kans om met regisseurs te werken die hij bewondert en om aan grote projecten mee te doen. Ook kan hij zijn ervaring als acteur gebruiken om zelf beter te regisseren.


Filmografie


Acteur
1979 : Au bout du bout du banc
1981 : L'Année prochaine si tout va bien
1991 : Touch and Die
1992 : Un été sans histoire
1993 : Métisse / Café au lait
1994 : Regarde les hommes tomber
1995 : La Haine
1995 : La Cité des enfants perdus
1996 : Un héros très discret
1996 : Mon homme
1996 : Des nouvelles du bon Dieu
1997 : Assassin(s)
1997 : The Fifth Element
1998 : Le Plaisir (et ses petits tracas)
1999 : Jakob le menteur
2001 : Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain
2001 : Birthday Girl
2002 : Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre
2002 : Amen.
2005 : Munich
2006 : Avida
2008 : Louise-Michel
2011 : L'ordre et la morale
2011 : Haywire
2012 : La vie d'un autre
2012 : Le guetteur
2013 : Angélique
2014 : Un illustre inconnu
2014 : Vie sauvage
2017 : Happy End


Regisseur
1990 : Fierrot le pou
1991 : Cauchemar blanc
1993 : Métisse / Café au lait
1995 : La Haine
1997 : Assassin(s)
2000 : Les Rivières pourpres
2003 : Gothika
2004 : In opdracht voor de SNCF
2007 : Project Babylon A.D. (Naar de roman Babylon Babies van Maurice G. Dantec)
2011 : L'Ordre et la Morale


Externe links
Officiële site
(en) Mathieu Kassovitz in de Internet Movie Database



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.