Marie Angélique DE SCORAILLES

Stamboom van Marie Angélique DE SCORAILLES

Partners van beroemdheden

FransGeboren Marie Angélique DE SCORAILLES

Maîtresse van koning Lodewijk XIV van Frankrijk

Geboren op 27 juli 1661 te Auvergne , Frankrijk

Overleden op 28 juni 1681 te Paris , Frankrijk

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Marie Angélique DE SCORAILLES (1661)

Meer info

Marie-Angelique de Fontanges (Marie Angélique de Scorailles de Roussille, hertiginna av Fontanges), född 1661, död 1681, var en fransk hovdam, mätress till kung Ludvig XIV av Frankrike. Modefrisyren fontang fick sitt namn efter henne.Fontanges blev under vintern 1678-79 hovdam åt kungens svägerska, Elisabeth Charlotte av Pfalz. Hon beskrivs som en stor skönhet, och kungen tog henne genast till älskarinna och gav henne ett rum intill sitt. Relationen hölls först hemlig, och kungen ville inte att den skulle bli känd för Madame de Montespan och Madame de Maintenon, därför låtsades han inte se henne offentligt. Det noterades dock snart att Fontanges, som var en skicklig ryttare, ofta följde med kungen på jakt, och uppträdde i kyrkan i kläder sydda av samma tyg som kungens och prydd med samma ljusblå band som honom.

...   Marie-Angelique de Fontanges (Marie Angélique de Scorailles de Roussille, hertiginna av Fontanges), född 1661, död 1681, var en fransk hovdam, mätress till kung Ludvig XIV av Frankrike. Modefrisyren fontang fick sitt namn efter henne.Fontanges blev under vintern 1678-79 hovdam åt kungens svägerska, Elisabeth Charlotte av Pfalz. Hon beskrivs som en stor skönhet, och kungen tog henne genast till älskarinna och gav henne ett rum intill sitt. Relationen hölls först hemlig, och kungen ville inte att den skulle bli känd för Madame de Montespan och Madame de Maintenon, därför låtsades han inte se henne offentligt. Det noterades dock snart att Fontanges, som var en skicklig ryttare, ofta följde med kungen på jakt, och uppträdde i kyrkan i kläder sydda av samma tyg som kungens och prydd med samma ljusblå band som honom.© Copyright Wikipedia - Dit artikel valt onder licentie CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.