Clarence Brown

Stamboom van Clarence Brown

Cineasten

AmérikaanGeboren Clarence Leon Brown

Amerikaans filmregisseur

Geboren op 10 mei 1890 te Clinton, Massachusetts , Verenigde Staten

Overleden op 17 augustus 1987 te Santa Monica, California , Verenigde Staten

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Clarence BROWN (1890)

Meer info

Clarence Leon Brown (Clinton, 10 mei 1890 – Santa Monica, 17 augustus 1987) was een Amerikaans filmregisseur.

...   Clarence Leon Brown (Clinton, 10 mei 1890 – Santa Monica, 17 augustus 1987) was een Amerikaans filmregisseur.


Levensloop
Brown begon zijn loopbaan als autoverkoper, maar hij hield daar in 1913 mee op voor een carrière in de filmindustrie. Na zijn diensttijd in de Eerste Wereldoorlog brak hij in 1920 door als regisseur bij de filmmaatschappij Metro-Goldwyn-Mayer. Door de jaren heen werkte hij met vooraanstaande actrices als Joan Crawford en Greta Garbo. Hij werd in de loop van zijn carrière zes keer genomineerd voor een Oscar, maar hij won de trofee nooit. Hij was ook vijf maal getrouwd. Zijn vierde vrouw was de actrice Alice Joyce. In 1952 draaide hij met Plymouth Adventure zijn laatste film.
Brown stierf op 97-jarige leeftijd aan een nierfalen in Santa Monica.


Filmografie
1920: The Great Redeemer
1920: The Last of the Mohicans
1921: The Foolish Matrons
1923: Don't Marry for Money
1923: The Acquittal
1924: The Signal Tower
1924: Butterfly
1925: Smouldering Fires
1925: The Goose Woman
1925: The Eagle
1926: Kiki
1926: Flesh and the Devil
1928: The Trail of '98
1928: A Woman of Affairs
1929: Wonder of Women
1929: Navy Blues
1930: Anna Christie
1930: Romance
1931: Inspiration
1931: A Free Soul
1931: Possessed
1932: Emma
1932: Letty Lynton
1932: The Son-Daughter
1933: Looking Forward
1933: Night Flight
1934: Sadie McKee
1934: Chained
1935: Anna Karenina
1935: Ah, Wilderness!
1936: Wife vs. Secretary
1936: The Gorgeous Hussy
1937: Conquest
1938: Of Human Hearts
1939: Idiot's Delight
1939: The Rains Came
1940: Edison, the Man
1941: Come Live with Me
1941: They Met in Bombay
1943: The Human Comedy
1944: The White Cliffs of Dover
1944: National Velvet
1946: The Yearling
1947: Song of Love
1949: Intruder in the Dust
1950: To Please a Lady
1951: Angels in the Outfield
1951: It's a Big Country
1952: When in Rome
1952: Plymouth Adventure


Externe link
(en) Clarence Brown in de Internet Movie Database



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.