Paloma Faith

Stamboom van Paloma Faith

Acteur, Zanger & Muzikant

EngelsenGeboren Paloma Faith Blomfield

Britse singer-songwriter en actrice

Geboren op 21 juli 1981 te London, England , Verenigd Koninkrijk (42 jaar)

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : Paloma FAITH (1981)

Meer info

Paloma Faith, geboren als Paloma Faith Blomfield (Hackney, 21 juli 1981), is een Britse singer-songwriter en actrice. In 2009 verscheen haar debuutalbum Do You Want the Truth or Something Beautiful? Ze verwerkt soul- en jazzinvloed in haar muziek. Visueel valt ze op door haar excentrieke outfits.
Als actrice had ze gastrollen in enkele tv-series en speelde ze in Terry Gilliams The Imaginarium of Doctor Parnassus.
...   Paloma Faith, geboren als Paloma Faith Blomfield (Hackney, 21 juli 1981), is een Britse singer-songwriter en actrice. In 2009 verscheen haar debuutalbum Do You Want the Truth or Something Beautiful? Ze verwerkt soul- en jazzinvloed in haar muziek. Visueel valt ze op door haar excentrieke outfits.
Als actrice had ze gastrollen in enkele tv-series en speelde ze in Terry Gilliams The Imaginarium of Doctor Parnassus.


Biografie
Paloma's Spaanse vader en Engelse moeder scheidden van elkaar toen ze nog kleuter was. Ze groeide op bij haar moeder in Stoke Newington. Als kind volgde ze balletles. Na haar middelbare school ging ze naar een dansschool in Leeds, maar dat was een negatieve ervaring. Daarna ging ze theater studeren aan het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen.
Vanaf 2006 speelde ze gastrollen in tv-series als Holby Blue. In 2009 speelde ze een rol in The Imaginarium of Doctor Parnassus.
In 2009 brak ze door als zangeres met de singles Stone Cold Sober en New York. In september 2009 verscheen haar debuutalbum Do You Want the Truth or Something Beautiful? Ze trad op in BBC-programma's als Later with Jools Holland, en trok op tournee door het Verenigd Koninkrijk en Ierland.
In mei 2012 verscheen haar tweede album Fall to Grace. Hierop werkte ze onder anderen met producer Nellee Hooper. In dit album verwerkte ze persoonlijke tragiek. De single Picking Up the Pieces bereikte de zevende plaats in de Britse hitparade.
In 2015 speelde ze een kleine gastrol in de film La giovinezza (Youth) van Paolo Sorrentino.
In 2019 werd ze gecast voor de vaste rol van Bet Sykes in de tv-serie Pennyworth.
Zowel in 2010 als in 2015 trad ze op in Paradiso in Amsterdam.


Stijl
Stilistisch is Faith beïnvloed door soul- en jazzzangeressen als Billie Holiday en Etta James. Qua zangstijl wordt ze ook vergeleken met haar landgenotes Amy Winehouse en Duffy.
Haar teksten zijn persoonlijk, somber en poëtisch en bevatten donkere humor. In het liedje New York vergelijkt ze de stad met een geliefde voor wie een man haar in de steek gelaten heeft.


Discografie


Studioalbums
Do You Want the Truth or Something Beautiful? (2009)
Fall to Grace (2012)
A Perfect Contradiction (2014)
The Architect (2017)
Infinite Things (2020)


Albums

Singles


Filmografie


Films
2007 - St Trinian's
2009 - The Imaginarium of Doctor Parnassus
2009 - Dread
2011 - A Nice Touch (korte film)
2012 - Blandings
2015 - Youth


Gastrollen in tv-series
2006 - Mayo
2007 - Holby Blue
2007 - Dogface
2010 - Coming Up
2019 - Pennyworth



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.