May Allison

Stamboom van May Allison

Acteur

AmérikaanGeboren May Allison

Amerikaans actrice

Geboren op 14 juni 1890 te Rising Fawn, Georgia , Verenigde Staten

Overleden op 27 maart 1989 te Bratenahl, Ohio , Verenigde Staten

Stamboom

Meld een fout

Via dit invoerscherm kunt u fouten rapporteren of aanvullende informatie betreffende deze stamboom doorsturen : May ALLISON (1890)

Meer info

May Allison (Rising Fawn (Georgia), 14 juni 1890 - Bratenahl (Ohio, 27 maart 1989) was een Amerikaans theater- en filmactrice.

...   May Allison (Rising Fawn (Georgia), 14 juni 1890 - Bratenahl (Ohio, 27 maart 1989) was een Amerikaans theater- en filmactrice.


Biografie
Allison werd als jongste van vijf zonen en dochters geboren. Ze was de dochter van Dr. John S. Allison en Virginia (Wise) Allison.
Allison kreeg haar debuut op Broadway in 1914, toen ze een rol kreeg in Apartment 12-K. Ze bleef hier echter niet lang. In 1915 kreeg ze haar eerste filmrol. Ze was toen naast Theda Bara te zien in A Fool There Was (1915). Toen ze in datzelfde jaar gecast werd naast Harold Lockwood in David Harum, bleek het publiek onder de indruk te zijn van het duo. De twee begonnen samen in meerdere films te acteren en werden ook bekend. Uiteindelijk waren ze gezamenlijk in 25 films te zien.
Echter, in 1918 kwam een einde aan de reeks Lockwood-Allison films, toen Lockwood in dat jaar op 31-jarige leeftijd stierf aan de Spaanse griep. Allisons populariteit daalde hierna.
Ook al wist ze niet meer een net zo groot publiek te lokken na de dood van Lockwood, bleef ze in de jaren '20 nog actief acteren in films. Haar laatste film werd The Telephone Girl (1927). Hierin was Allison naast Madge Bellamy en Warner Baxter te zien.
Allison stierf uiteindelijk in 1989, op 98-jarige leeftijd.


Filmografie (selectie)
1915: A Fool There Was
1915: David Harum
1915: The Secretary of Frivolous Affairs
1915: The Great Question
1915: The House of a Thousand Scandals
1915: The End of the Road
1915: The Buzzard's Shadow
1916: The Other Side of the Door
1916: Life's Blind Alley
1916: The Come Back
1916: The Masked Rider
1916: The River of Romance
1916: Mister 44
1916: Big Tremaine
1916: Pidgin Island
1917: The Promise
1917: The Hidden Children
1920: Held in Trust
1921: Extravagance
1924: Youth for Sale
1925: I Want My Man
1926: The Greater Glory
1926: Men of Steel
1926: The City
1927: One Increasing Purpose
1927: The Telephone Girl



Biografie van Wikipedia ( zie origineel ) gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0

 

Geografische oorsprong

De onderstaande kaart toont de plaatsen van herkomst van de voorouders van de beroemdheid.

Bezig met opladen... Een fout deed zich voor bij het opladen van de kaart.